„Kistelepüléseinkért - Tiszta szívvel”

„Kistelepüléseinkért - Tiszta szívvel”
online programsorozat előadások
Tataháza

1 - "Most van a nap lemenőben" - homokkép animáció - Sáli Levente

Meseföld - Bács-Kiskun megyei mesék homokképekben
Sáli Levente homokkép animációi, Supka Éva mesélő és a Lyra Együttes zenei kíséretével a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Meseföld című mesekönyvében gyűjtött mesék

„Most van a nap lemenőben” - homokkép animáció
Dankó Pista és a tündér leány, avagy miként születik a dal

2 - "Család ellen nincs orvosság" - vígjáték 2 felvonásban - Kiskörösi Szilveszter Társulat

Kiskőrösi Szilveszter Társulat
A kiskőrösi Országos Petőfi Szilveszter programsorozatának meghatározó eleme minden évben a Szilveszter Társulat előadása. Nem véletlen kapta nevét, hiszen a főként az irodalmat, színpadot kedvelő helyi felnőttek alkotják a társulatot. Büszkék arra, hogy generációkat ível át és tart össze a társulat, melynek legifjabb tagja 18, míg a legidősebb 77 éves. Állandó tagsága tizenhat fő, akiket összetart a játék öröme és az évek alatt kialakult barátság, egymás iránti kötődés és felelősség.

Ray Cooney: Család nélkül nincs orvosság - vígjáték 2 felvonásban
A rekeszizmokat megmozgató történet a londoni Szent András kórház pszichiátriáján történik nem sokkal karácsony előtt. Ember legyen a talpán, aki képes megkülönböztetni a az orvosokat és az ápoltakat.
A vidám, fordulatokkal, váratlan helyzetekkel tűzdelt sztoriban kuszálódnak a szerelmi szálak, melynek következményeivel is számolni kell a kórház orvosainak. Az éppen konferenciára készülő orvosok azon munkálkodnak több, kevesebb sikerrel, hogy ne derüljenek ki a korábbi évek félrelépései. Ehhez minden praktikát bevetnek, így aztán a közönségnek nincs más dolga, mint dőlni a nevetéstől.

3 - "Most kezdődik a tánc" - tárogató koncert - Gregus Tárogató Együttes

Gregus Tárogató Együttes
A Gregus kvartett Gregus Pál hangszer-kópiáin játszik, ilyen összeállításban egyedüliként a világon. A komolyzenei repertoár mellett könnyűzenei kínálattal bővítik a tematikát. Céljuk megmutatni, hogy a tárogató mennyire univerzális hangszer, jóformán MINDEN eljátszható rajta.

„Most kezdődik a tánc” -tárogató koncert
Csárdás és nótacsokor, verbunk és karikázó. Valamint természetesen a nagyon népszerű Most kezdődik a tánc dallamai egy varázslatos tárogató koncerten.

4 - "Csettegők és más csodák" – képkiállítás - Ujvári Sándor fotoriporter

Ujvári Sándor -fotóriporter
A fényképezéssel már gyermekkorában megismerkedett, jelenleg a Magyar Távirati Iroda Fotószerkesztőségének és a Szabad Föld hetilap külső munkatársa. A hírképkészítés mellett foglalkoztatja a valóság látszatának ábrázolása, melyhez az archaikus technikákat és mobiltelefonos alkalmazásokat is használ. A több mint tizenöt éve működő Bugaci Kontakt Fotográfiai Tábor egyik alapítója. 

„Csettegők és más csodák” - képkiállítás
Minden képnek van külön története, de az évek során készült felvételeket egymás mellé rendezve kirajzolódik az életünk. A képeken megjelenő tanyasi emberek, falugondnokok, gazdálkodók, szavazók, lovasok, csettegő tulajdonosok vagy közmunkások mindannyian itt élnek köztünk, nem csak a képek szereplői, Ők mi magunk vagyunk.