Tájékoztató a COVID-19 járványügyi helyzettel kapcsolatban

Közlemény

Tisztelt Tataházi Lakosok!

2020. március 14-én délután a koronavírus elleni védekezés kapcsán megjelent legfrissebb jogszabályokkal összhangban Tataházán az alábbi döntések születtek:

Polgármesteri Hivatal

A Tataházi Polgármesteri Hivatalban 2020. március 16-tól személyes ügyfélfogadás kizárólag halaszthatatlan, más módon nem intézhető ügyekben lesz. Egyéb ügyekben telefonos és elektronikus ügyintézésre van lehetőség.  Kérjük, hogy lehetőség szerint a személyes ügyintézést megelőzően is egyeztessenek időpontot telefonon a +36 79 / 344 024 vagy +36 70 / 333 94 13 számok valamelyikén.

Tataházi ÁMK Óvoda

Az Intézményben 2020. március 16. napjától minimális létszámú csoportokban lesz gyermekfelügyelet azok számára, akik nem tudják megoldani a gyermek(ek) otthoni felügyeletét. Kérjük a szülőket, hogy csak azok vegyék igénybe ezt a lehetőséget, ahol mindkét szülő dolgozik és a gyermek felügyeletét nem tudja 60 éven aluli hozzátartozó segítségével megoldani.

Általános Iskola

A pedagógusok eddig is rendszeresen és hatékonyan használták a nevelő-oktató munkában a digitális eszközöket. A távoktatásra felkészülés a pedagógusoknak is néhány napos felkészülést igényel. A szükséges tájékoztatásra az intézményi Facebook oldalt, és a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszert (KRÉTA) fogják igénybe venni. Természetesen a pedagógusok, osztályfőnökök az eddig is használt információs felületeteket (osztálycsoportokat) is fel fogják használni a tájékoztatásra. Azoknak a tanulóknak, akinek az interneten továbbított tananyag megnézése, átvétele gondot okoz, megtaláljuk a módját, hogy más úton megkapja a tananyagot.Természetesnek tartjuk, hogy tanítványainknak ilyen helyzetben, ezután is segítséget adjunk, mindenki számára esélyt nyújtsunk a tananyag elsajátítására. Ebből következik, hogy nem fog elmaradni tanulóink előre haladásának ellenőrzése, teljesítményüknek értékelése, az osztályozás sem. A hagyományos kapcsolattartás helyett előnybe kell részesíteni a digitális csatornákon történő kommunikációt. Ehhez kérjük a szülők támogatását, segítségét.A tanulók iskolában maradt taneszközeinek elvitelére március 16-18-án munkaidőben lesz lehetőség.

Egészségügyi ellátás

A rendelő ajtaja be van zárva, váróterembe belépni TILOS! Mi itt vagyunk, kérjük, kopogjanak és várjanak a nővér kiérkezéséig! Az ajtó előtt egyszerre csak egy ember várakozzon, a betegek 2 méternél közelebb ne menjenek egymáshoz! A RENDELŐT TELEFONON KERESSÉK FEL, TÁVKONZULTÁCIÓBAN,
E-RECEPT SEGÍTSÉGÉVEL A LEGTÖBB DOLGOT MEG TUDJUK OLDANI! Kérem, minimalizálják az orvos –beteg találkozást, MARADJANAK OTTHON, telefonáljanak be! Aki mégis bejön, az MIELŐTT ELINDULNA, TELEFONÁLJON! 2020.03.17-től a délutáni rendelés szünetel, 7:00-15:00-ig ezt a telefonszámot hívja: +36 79 344 019 ill. sürgősségi mobil: +36 70 662 7 662, a sürgősségi mobilszám csak életveszély esetén hívható 7:00-16:00 között. 16 óra után ügyeletet hívjon, tel: +36 79 341 022.

A szakrendelések zöme jelenleg zárva tart, NE induljanak el az időpontjaikra!

Gyermekétkeztetés

Az étkeztetés ételhordóval elvitelre továbbra is biztosított, igényeiket az óvodában illetve az iskolában leadhatják.

Fogászati sürgősségi ellátás

Fogászati rendelési idők 2020. 05. 04-től

Kérjük Betegeinket, hogy a nem sürgősségi panasszal jelentkezők kizárólag telefonon érdeklődjenek a megjelölt időpontokban, a fogászati sürgősségi ellátást igénylő Betegek pedig - lehetőség szerint - megjelenésük előtt telefonon egyeztessenek időpontot.

Dr. Herczeg László
fogszakorvos

 

Kaposváriné Józsa Judit
klinikai fogászati higiénikus

Telefon:

+36 30 / 742 66 17

Rendelési idő

Telefonos elérhetőség

hétfő

1300 - 1800

1300 - 1800

kedd

-

0800 - 1300

szerda

-

0800 - 1300

csütörtök

1300 - 1800

1300 - 1800

 

Fogászati sürgősségi ellátás:

  • a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása (visszahelyezés, sínezés, gyógyszeres kötés, foghúzás),
  • a fogból kiinduló gyulladások ellátása (fog üregének megnyitása, foghúzás),
  • a fogmeder gyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése,
  • a szájüregen belüli tályog megnyitása,
  • a nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása,
  • a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása,
  • állkapocs-ficam visszahelyezése,
  • a frissen tört állcsont nyugalomba helyezése.
  • a háromosztatú ideg által kiváltott roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása, valamint
  • bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása (tampon, fedőkötés, véralvadást fokozó gyógyszerek helyi alkalmazása, varrat)

Könyvtár

A könyvtár nyitvatartása szünetel, de előzetes bejelentéssel telefonon vagy email-ben a kölcsönzés biztosított.

Gerencsér Áron: +36 30 / 729 12 41 | E-mail: tatahaza.faluhaz@nidocom.hu

Kormányablak

Személyesen csak szükség esetén és csak időpontfoglalással, de inkább interneten intézzék az ügyeket!

Ügysegéd

Bácsalmási Járási Hivatal ügysegédei tevékenységet nem látnak el, az ügyfélfogadás szünetel!

Kérjük, hogy a saját és mások biztonsága érdekében a fenti helyi, és a központi intézkedéseket tartsa be! Valamint figyeljék az alábbi tájékoztatásokat, amelyek a jelenlegi intézkedéseket felülírhatják:

 

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

 

Az ország összes településén, így Tataházán is 2020. május 4-től kötelezővé tette a kormány a szájmaszk használatát az üzletekben, a tömegközlekedési megállóhelyeken és eszközökön, valamint a közterületi árusítóknál történő vásárlás során. Akinek esetleg nincs, az Önkormányzat továbbra is minden tataházi lakos számára ingyenesen biztosít saját készítésű egészségügyi maszkot. Ezt az Polgármesteri Hivatalban átveheti.

Kérjük, hogy használja Ön is saját és minden tataházi lakos egészsége megőrzésének érdekében!

Ha egyszer használatos maszkot vesz fel, ne használja újra, azt zárható szemetesbe dobja ki.

Figyeljünk oda egymásra, családtagjainkra, barátainkra, szomszédainkra, különös tekintettel az idős emberekre!

HOGYAN HASZNÁLJA HELYESEN?

A maszkot minden használat előtt magas hőmérsékleten (60-90 fok) mossa ki, majd alaposan vasalja ki.

Mielőtt felvenné a maszkot mossa meg kezeit szappannal és meleg vízzel vagy fertőtlenítse alkoholos kézfertőtlenítővel. A maszknak a viselés közben, nem elég csak szájat eltakarnia, egyszerre kell fednie az orrot is!

Viselés közben kerülje a maszk érintését.

A maszk levételét hátulról előre végezze. Fülei mögül emelje ki a rögzítő gumikat, vagy kötözze ki a tarkóra kötött madzagokat. Ha levette a maszkot, alaposan mosson kezet.

Vigyázzunk egymásra! ♥

Jó egészséget kívánunk!